Festiwal Kultury Kulinarnej WSCHÓD-ZACHÓD - 14-15.06.2025
Już w najbliższy weekend: 14-15 czerwca 2025 zapraszamy na kolejną imprezę na Targu Miejskim w Błoniu!
Festiwal Kultury Kulinarnej WSCHÓD-ZACHÓD
Co dobrego na Was czeka?
KREWETKI W TEMPURZE - JAPONIA
BURGER - USA
KANAPKA Z MATJASEM - HOLANDIA
KIMCHI Z KLUSKAMI RYŻOWYMI - KOREA
PIEROGI - POLSKA
RACLETTE - SZWAJCARIA
ONIGIRI - JAPONIA
GOFRY - BELGIA
MOCHI - JAPONIA
HALLOUMI Z DOLMADESAMI I SOSEM TZATZIKI - GRECJA
PINSA - WŁOCHY
BULION DASHI Z KOKOSEM I ŁOSOSIEM - JAPONIA
MAKARON SERWOWANY PROSTO Z KRĘGU SERA - WŁOCHY
a do tego kawy i wina z całego świata!
Sobota 15:00 - 23:00 | Potańcówka od 19:00
Niedziela 10:00 - 18:00
Oprócz pyszności będą smakowite pogadanki:
sobota, 14.06.2025:
15.15 - Pasta Aglio e Olio - Pan Serek z Ser Jest Ser o makaronach, Parmigiano i oliwie
16.15 - Hansik - tradycyjny styl gotowania w Korei. O połączeniu przeciwstawnych smaków opowie Łukasz z Mugen Ishi
17.00 - Jak na słodko to tylko z ryżem! O japońskim deserze mochi opowie Taras z Mochiarnia
17.30 - BURGER - jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań, ale kto za tym stoi? O tajnikach i historii opowie wam Arek z Prunesti
18.15 - Fondue, Raclette a może ser z popiołem? O Alpejskiej kuchni serem stojącej bajać będzie Pan Serek z Ser Jest Ser
19.00 - Szybki kurs tańca ze Studiem Tańca Krystian Krzemiński
19.00 - 22.00 Potańcówka i koncert zespołu Patrz Teraz
niedziela, 15.06.2025:
12.00 - Gdybym był bogaty! Pan Serek z Ser Jest Ser o fecie, halloumi, sosie tzatziki i dolmadesach prosto ze słonecznej Grecji
13.00 - Bulion Dashi - o bogactwie smaku w prostocie i naturalności kuchni japońskiej - Łukasz z Mugen Ishi.
14.00 - PINSA - dlaczego wszyscy znamy pizzę, a to jednak PINSA jest starszym bratem pizzy. Dolce Vita z Arkiem z Prunesti
15.00 - O co chodzi z tym matjasem?? O Holandii serem i śledziem słynącej Pan Serek z Ser Jest Ser